Römork Yüksekliği
Römork yüksekliği tek ya da çift dingil modeline, tonaj kapasitesine ve kullanım alanına göre değişen özelliklere göre değişir. Hususi ve ticari amaçlarla kullanılan römorklar kullanıcılarına çok farklı avantajlar kazandırıyor. Çıkarılıp takılabilme özelliği, düşük bakım masrafları ve maliyetsiz ek taşıma kapasitesi sağlaması açısından her kullanım alanında hayatı kolaylaştırıyor. Tercih edilen römork modeli çeşidine göre ölçüler ve ebatlar değişir. Tonaj bakımından daha düşük aralıklarda yük kapasitesine sahip modellerde yükseklik, en ve boy gibi ölçülerde daha az olacaktır. Yükleme kapasitesi arttıkça römork ölçüleri de artacaktır. Fiyat aralıkları da genel itibari ile yükleme kapasitesi ve ek donanım özelliklerine göre belirlenir.
Farklı Yükleme Kapasitelerine Göre Römork Yükseklikleri
Römork yüksekliği araçların derinliği olarak değerlendirilebilir. Yük kapasitesi kadar yükseklik değerinin de kullanım alanına uygun olması önemlidir. Bu şekilde yük taşıma kapasitesi sorunsuz bir şekilde sağlanmış olur. 1 ton tek dingil bir tarım römorkunda yükseklik 300 mm olurken 10 ton bir modelde 600 mm olabiliyor. Ayrıca araçlarda ilave römork yüksekliği değerleri de bulunabiliyor.
Tonaj fazla olduğunda kendi yüksekliği kadar ilave yükseklik bu araçlarda sunulabiliyor. Çift dingil damperli modellerde ise 18 tona kadar taşıma kapasitesi çıkıyor. Bu alanda römork modeli yüksekliği 700 mm olabiliyor. 400+400 mm ek yükseklik ile de bu tarz araçlar daha kullanışlı bir hal alabiliyor. Bu tür araçlarda süspansiyon sistemi yığma makaslı ya da parabolik olabiliyor.
Römork yüksekliği araştırmalarınızda çift dingil modellerde önden dönerli damperli farklı modellerde bulunuyor. Bunlardaki en yüksek tonaj 15 ton olurken yükseklik 700 mm olabiliyor. İlave yükseklikler ile de daha kullanışlı araçlara dönüştürülebiliyor. Havuz kasa modellerde kapak yüksekliği daha fazla olabiliyor. 1700 mm olan yüksekliğe ek olarak 350 mm ilave yükseklik sağlanabiliyor. Bu şekilde daha kullanışlı araçlar elde ediliyor. Diğer römorklarda çok çeşitli kullanım alanları bulunmaktadır.
Kablo taşıma, güneş enerjisi, jeneratör, ağır ya da hafif malzeme taşıma römork çeşitleri bulunmaktadır. Bu modellerdeki yükseklik ayarı ise modele göre şartnamelerde belirtilen aralıklarda düzenlenmektedir. Kullanım alanlarında verimli olacak şekilde tasarlanmaktadır.