4 Tonluk Römork
Tarih boyunca teknolojik alanda ve taşımacılık alanında yapılan pek çok çalışma göz önüne alındığında insanların gelişen teknoloji ve gelişen insan ihtiyaçları karşısında sürekli yeni ihtiyaçları hasıl olmaktadır. Yani bu durum şöyledir ki bugünün tarım teknolojilerinde elde edilen mahsul 1 ton geliyorsa haliyle size de 1 ton ya da 2 ton arasında kaldırma kapasitesine taşıma kapasitesi olan bir römork ihtiyacınız olmaktadır fakat yine bugünün şartlarında geçmişe nazaran daha yüksek seviyelerden mahsul elde ediliyorsa örnek verecek olursak 1 2 ton yerine 3 ya da 4 tonluk mahsuller elde ediliyor oluyorsa bu durumda da sizin için en azından 4 ton kapasiteli bir römork ihtiyacı doğmaktadır. 4 tonluk römork ihtiyacı pek çok çiftçinin ihtiyacıdır. Aynı zamanda sadece çiftçinin ihtiyacı olmayan bu römork türleri, hobi amaçlı üretilmekte olup farklı amaçlarla kullanılan türleri de mevcuttur.
Yine bahsedildiği üzere bugünün en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi olan ve çiftçilik ve tarım alanında olmazsa olmaz noktalardan bir tanesi olan 4 tonluk römork, insanlar ciddi anlamda pek çok taşıma ihtiyacını karşılamaktadır. Yine mesela bunların bazılarına örnek verecek olursak, saman taşımak için kullanılan 4 tonluk römorklar tarımsal ürünlerden bazılarını taşımak için kullanılan 4 tonluk römorklar ve inşaat malzemesi ya da malzemeleri taşımak için kullanılan 4 tonluk römorklar günümüzde sıkça bulunmaktadırlar.
4 tonluk römork insanların trafiğe çıktıkları durumlarda karşılarındaki insanları rahatsız etmemeleri ya da arkalarından gelecek insanlara herhangi bir problem oluşturmaması trafik akışını ve işleyişini bozmaması adına farklı trafik uygunluğu içeren donanımsal ekipmanlar ve teknolojilerle donatılmışlardır. Bunlardan en çok göze çarpanlarından bir tanesi sinyal lambaları geri vites lambaları fren lambaları ve Park lambası ya da stop lambası dediğimiz halihazırda yanan kırmızı ışık lambalarıdır. Yine bu 4 tonluk römorkların bir diğer özelliği ise öndeki bulunan iki tekerin direksiyon sistemi tarzında bir Kayar dişli sistemi ile beraber desteklenmesi halinde sanki bir aks ve harekette aks sistemi varmışçasına sağa sola hareketinin sağlanabilmesidir. Bunlarda belli başlı tablolar ve burçlar sayesinde gerçekleştirilebilmektedir.