Römork İmalatı
Römork imalatı yapan firmalar pek çok alanda standart ve özel tipte ürünler sunmaktadır. 3 tondan başlayan yük kapasiteleri 25 tona kadar ulaşabiliyor. Lastikli, lastiksiz, damperli, dampersiz olarak opsiyonel seçeneklerle römork modelleri üretimleri yapılıyor. Çiftçilerin ihtiyaçları doğrultusunda üretilen tarım römorklarının yanında TSK ihtiyaçlarına uygun modellerde üretiliyor.
Jenaratör taşıma, hafif ya da ağır tonaj malzemelerin taşınması, asfalt silindiri, dinamit taşıma gibi farklı amaçlar doğrultusunda da römork imalatları yapılmaktadır. Hangi model olursa olsun kullanım alanlarında ek araç maliyetinden kurtaran bu araçların bakım masrafları da yok denecek kadar azdır. Uzun yıllar verimli bir şekilde kullanıcılarına hizmet eden römorklar, rahat yükleme özellikleri ile de tercih edilmektedir.
Her Kullanım Alanına Uyumlu Römork Modelleri
Römork imalatı yapılırken farklı gruplarda üç farklı kategoride modeller üretilir. Bunlar dingil sayısı, süspansiyon sistemleri ve fren sistemleridir. Araçlardaki dingil seçimi taşıma kapasitelerine göre değişir. Süspansiyon sistemlerinde ise daha çok torsiyonlu sistem öne çıkar. Bu sistem ile daha başarılı bir yaylanma sağlanır. Bu şekilde yapılan römork üretimleri ile araçlar taşıdıkları yükü daha başarılı götürmektedir. Üretimlerde kullanılan bir diğer sistem ise ayarlı sistemdir. Bu sistem genel olarak 500 kg’a kadar olan römorklarda kullanılır. Oldukça hassas ve başarılı olan bu süspansiyon sistemi köpek gibi hayvanların taşınması için tercih edilen römork modelleri üretimlerinde tercih edilir.
Römork imalatı yapılırken fren sistemleri de çok önemlidir. Frenli ya da frensiz olarak iki grupta toplanan üretimlerde kullanılacak özelliği belirleyen çekme kapasitesidir. Bu da araç modeline göre teknik belgelerde belirtilmiştir. Özellikle frensiz olarak yapılan römork üretimi modelleri çeken aracın kendi frenleme kabiliyetine bağlı olarak yavaşlamaktadır.
Sağladıkları ek taşıma kapasitesi ile her model kullanım alanlarında çok büyük bir açığı kapatmaktadır. Park alanı bakımından da çok fazla alan kaplamayan bu römorklar dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artan bir kullanım oranına sahiptir. Sınıfına ve kategorilerine göre farklı kategorilerde üretimler sağlanıyor. Her kullanım alanında kendine göre özellikleri bulunur. Bu özellikleri ile her kullanıldıkları nakliye alanında daha fazla verim sağlarlar.